SOCIAAL ONTHAAL - WIJKAANBOD

Eén van de meest laagdrempelige manieren om in contact te komen met bezoekers is via het onthaal. Mensen kunnen er terecht met allerlei vragen en de organisaties helpen met het zoeken naar een oplossing. 

SIVI en De Zuidpoort gebruiken een gelijkaardig hulpmiddel om hun bezoekers wegwijs te maken in de wijk. Aan de hand van fiches wordt het uitgebreide aanbod in de wijken tastbaar gemaakt voor bewoners. De fiches hebben zeer uiteenlopende thema’s: wonen, werk, vrije tijd, (mentale) gezondheid, mobiliteit, … Bij beide organisaties wordt het aanbod van fiches continue aangevuld, op basis van de vragen en noden van bezoekers.

Bij de Zuidpoort wordt ‘De Wijksafari’ ingezet door een Zuidpoort-vrijwilliger tijdens de Ontmoeting. Je vindt de fiches ook op verschilldende vindplaatsen in de wijk: De Serre, het Geraarke, Inloopteam Nieuw-Gent, WGC Nieuw-Gent, basisscholen, …

De fichebak bij SIVI wordt gebruikt tijdens het Sociaal Onthaal, waar een vrijwilliger of medewerker de juiste fiche kan meegeven bij een hulpvraag.

De inhoud en vormgeving van de fiches werden uitgewerkt met oog voor heldere en duidelijke communicatie.

Het onthaal is bovendien ook de ideale plaats om signalen op te vangen. Wanneer bepaalde vragen of thema’s vaak terugkeren, dan loopt er duidelijk iets mis bij de betrokken dienst of organisatie. Wij verzamelen deze signalen en geven ze door aan de juiste personen. 

wijksafari De Zuidpoort
fiches SIVI